Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات گفت: راهکار حفظ ارزش پول ملی، مهار نقدینگی و در نتیجه کنترل تورم، رشد تولید و افزایش صادرات به ویژه صادرات غیرنفتی است.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ فرشید فرزانگان رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با اشاره به اینکه نزدیک به ۹ میلیارد اسکناس در جریان است و سالانه نزدیک به یک میلیارد اسکناس هم امحا می شود، اظهار داشت: اگر چهار صفر از پول ملی حذف شود، تعداد اسکناس های درجریان به ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیارد می رسد. که البته این مهم توسط بسیاری از صاحب نظران و فعالان اقتصادی، در اولویت اقتصادی نیست.

به گفته این کارشناس اقتصادی، عامل اصلی حفظ ارزش پول ملی، کنترل نقدینگی است که پُرشتاب در حال رشد است. به بیان دیگر، بر اساس آخرین آمار، تا پایان اسفندماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۳.۵ هزار هزار میلیارد تومان بوده و نرخ رشد آن نیز افزایش یافته است. و همچنان که در آمار منتشر شده، سهم ۲۰ درصدی پول و ۸۰ درصدی شبه پول از نقدینگی مشاهده می گردد و افزایش ۴۱ درصد حجم نقدینگی در سال ۱۳۹۹ با استمرار روند افزایشی سهم پول از نقدینگی و روند کاهش سهم شبه پول (سپرده های غیردیداری) از آن که از سال ۱۳۹۷ آغاز شده بود، در سال ۱۳۹۹ تشدید شده که می تواند قدرت تورم زایی نقدینگی را نشان دهد.  

فرزانگان تاکید کرد: افزایش حدود ۳۰ درصد پایه پولی به عنوان عامل رشد نقدینگی و سهم حدود ۳۰.۵ درصد پایه پولی در رشد ۴۱ درصدی نقدینگی در سال ۱۳۹۹، همگی بیانگر آن است که در حالی که موتور رشد نقدینگی به شدت در حال حرکت است، حذف صفر از پول ملی، بیشتر اقدام و حرکت نمایشی خواهد بود.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات در ادامه به راهکار حفظ ارزش پول ملی اشاره داشت و افزود: راهکار مطلوب، مهار نقدینگی و در نتیجه کنترل تورم، رشد تولید و افزایش صادرات به ویژه صادرات غیرنفتی است که بر تولید و اشتغال صادرات محصولات پیچیده بنیان گذاری شده است.

وی در ادامه اقداماتی که باعث رونق تولید و تقویت ارزش پول ملی می گردد را برشمرد و افزود: این اقدامات، مجموعه سیاست هایی است که در نتیجه آن، تعامل و مراودات بانکی کشور را از حالت محدود و بسته به حالت باز و با مراودات بانکی بین المللی مبدل نماید و لذا بانک های کشور را به نظام بانکداری صحیح تبدیل نماید که به معنای واقعی در نظام بانکداری جهانی تعریف شده و به بیان دیگر، بانک های کشورمان به سیستم مراودات و نقل انتقالات مالی بپیوندد.

فرزانگان خاطرنشان کرد: آنچه که تلاش برای کاهش از فشار ناترازی بودجه جاری دولت در سیستم بانکی و بانک مرکزی و کاهش معوقات بانکی و فروش اموال مازاد بانک ها، پیگیریِ با قدرت اصلاح ناترازی بانک های کشور و بقیه موارد یاد می شود، در ادامه اقداماتی است که نظام بانکداری کشور از اساس نیازمند اصلاحات ساختاری است که با رویکرد سیاست گذار، نجات آن بسیار دشوار ولی ممکن و محتمل به نظر می رسد.

وی در پایان در گفتگو با ایبِنا گفت: بنابراین حذف چهار صفر از پول ملی، به فضای پُرثبات در اقتصاد، کنترل حجم نقدینگی و انضباط مالی در هزینه های جاری کشور و اصلاحات ساختاری در نظام پولی و مالی نیاز دارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی نقدینگی تورم حذف صفر از پول ملی ارزش ریال انتخابات 1400 شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی صفر از پول ملی ارزش پول ملی حفظ ارزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۶۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد به طوری که نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.

بانک مرکزی با انتشار آمارهای جدید از پایه پولی و رشد نقدینگی اعلام کرد: کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کل‌های پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی است. بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷.۰ هزار میلیارد ریال رسید.

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف پیش بینی شده

بر اساس این گزارش، نرخ رشد نقدینگی نیز طی یک روند نزولی از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که این امر، بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و حصول اهداف تعیین شده است.

بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸.۹ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود.

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

بدیهی است که کاهش رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل‌دهی به تورم، نقش مهمی را در کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی ایفا خواهد کرد.


کاهش قابل توجه شاخص های پول و شبه پول و انتظار کاهش تورم در ماه‎های آتی

مروری بر عملکرد اجزای نقدینگی حاکی از آن است که رشد پول (بخش سیال نقدینگی) در سال ۱۴۰۲ نیز بطور قابل توجهی کاهش یافته و از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسیده است.

در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالین اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار می‌رود که نرخ تورم در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت کند.


لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱، معادل ۲.۹ درصد کاهش یافته و به رقم ۷.۱۱۲ رسیده است.

در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تاثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره های زمانی آتی داشته باشد.

کد خبر 849585 برچسب‌ها اقتصاد - تورم خبر مهم بانک مرکزی نقدینگی

دیگر خبرها

  • افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان سمنان
  • راهکار بیژن نوباوه برای حرکت فرهنگی برای حجاب؛ از سخت‌ترین کار شروع کردیم | فیلم
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات